V Всеукраїнська літня школа адвокації для бібліотекарів. День четвертий

За традицією шкіл ранок розпочався із фізичних вправ, а далі активні заняття.
Ми продовжували вивчати екопроблеми регіону. У цей день урок був тільки один, але дуже об’ємний і змістовний – екологічна експедиція до урочища «Червоне» в с. Нирків.

Тут на червоних схилах (назва походить від кольору грунтів) учні прослухали лекцію від начальника відділу екологічної освіти Національного парку «Дністровський каньйон» А. Сідорова про саме урочище і Червоногородський замок. Щоб привернути увагу до збереження пам’яток історії, як невід’ємних туристичних об’єктів України, бібліотекарі з різних регіонів ознайомилися із книгиою мешканця Поділля письменника П. Ковальчука «Чисті криниці» – провели читання на руїнах замку.


Другу половину четвертого дня учасники провели в бібліотеці с Заліщики – де було проведено практичне заняття – печа-куча із демонстрації презентацій – як ми просуваємо екологічні проблеми в кожному регіоні. Львів’яни – «Жити в стилі Еко вчить бібліотека», Одеська область – «Подільщина на долонях турботи», Харківщина – «Ваш гід бібліотека», Хмельниччина – «Природа найкращий вихователь душі» та інші.

День закінчився «випускним», на якому були присутні – перший заступник голови РДА Р. Краснюк, мер міста Заліщики А. Квач та головний лікар дитячого санаторію П. Буренюк, та голова громадської ради С. Навольський. Було підбито підсумки роботи школи, вручено сертифікати про закінчення школи, та подарунки для приємних спогадів про активно проведене навчання.

Записи робила Олена Щепіль, зав. сектору Львівської обласної бібліотеки для юнацтва

Фотографувала Світлана Барабаш, вчений секретар Науково-технічної бібліотеки НТУУ “КПІ ім. Ігоря Сікорського” та

Lili Burdeina-Domarad

 

Залишити коментар